Nieuwsbrief

5-10 Nieuws

 


 

 

Silvercupwedstrijden

Dames 1 won afgelopen vrijdag van Spitsbergen Dames 1 met 2-1 in het kader van de Silver Cup. Dat betekent dat ze doorgaan naar de volgende ronde die op 15 oktober a.s. gespeeld wordt.

Heren 1 speelt aanstaande vrijdag (8 oktober) een bekerwedstrijd tegen Dieren 1. Aanvang van deze uitwedstrijd is 20.30 uur in Dieren.

 

 

Heropening Sportpark Zuid

Het hernieuwde Sportpark Zuid Doetinchem is recent feestelijk heropend. Het Sportpark is een prachtig initiatief waarin verschillende sportverenigingen en disciplines met elkaar verbonden zijn en waar wij als DHC trots onderdeel van uitmaken.Regio8 legde de feestelijke opening vast. In deze video komt o.a. onze voorzitter Job Huussen aan het woord die het belang van bewegen benadrukt en de rol die het sportpark hierin vervult.

 

 

 

Spaaractie Plus

Koop je boodschappen bijPLUS Dichteren? Zet dan je sponsorpunten in voor DHC. Heb je niet geactiveerde punten? Lever ze in op de club (of geef ze mee aan je zoon/dochter naar de training). Wij activeren ze maar al te graag. Dan kost het jou geen moeite, en levert het DHC een leuk extraatje op om de club nóg aantrekkelijker te maken.

 

 

 

Clubicoon Willem Piek overleden

Ons bereikte het droevige bericht dat Willem Piek op 79-jarige leeftijd is overleden. Vanwege zijn grote betrokkenheid bij DHC was hij erelid van onze vereniging. Bij menig wedstrijd kon je hem uittekenen langs het veld, altijd bereid zijn geheel eigen visie op het spel te delen met de overige toeschouwers. Ondanks zijn gevorderde leeftijd bleef hij nauw betrokken bij DHC en kon hij genieten van de sport die zijn hart had gestolen. We verliezen in Willem een clubicoon met een groot DHC hockeyhart. We wensen zijn nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies.

 

 

Deel je foto’s met ons

We delen graag jullie foto’s. Dus; heb jij leuke foto’s van jullie wedstrijd/team? DM ze naar ons en wij posten ze op ons account.

 

 

 

Cadeau Elver

Wat leuk! Krijgen we toch zomaar een cadeau van Elver als dank voor de prettige samenwerking die we nu al meer dan een jaar hebben! Super bedankt!

 

 

Supersunday 7 november

Zondag 7 november is het weer supersunday bij DHC. Die dag staan maar liefst 5 thuiswedstrijden op het programma. Mooie gelegenheid om een kijkje langs de lijn te nemen en onze dames en heren aan te moedigen! Noteer de datum alvast in je agenda. De tijden volgen z.s.m. Op het programma die dag: Dames 1 - Drienerlo D1, Dames 2 - Overbetuwe D3, DJ1 - Wijchen DJ3, Heren 1 - Vianen H1, Veteranen - Ares

 

 

 

Teams in the spotlight

De meiden van MC2 stonden recent op de club met allerlei lekkers. Met hun ‘Pick en Mix’ actie sloegen ze twee vliegen in één klap; niet alleen konden ze de clubhuisdienst afvinken, bovendien konden ze zo sparen voor team-truien. ‘Sponsor mee voor hoodies voor MC2’. Leuk bedacht meiden!

Wat we ook zeker niet onvermeld mogen laten is dat MD1 herfstkampioen is geworden! Van harte gefeliciteerd meiden!

 

 

 

Dikke drie ton voor Swim to fight Cancer Achterhoek

Swim to Fight Cancer Achterhoek, het goede doel dat door DHC is omarmd, verwelkomde 12 september een record aantal deelnemers en business teams op recreatieplas Stroombroek in Braamt. Samen zwommen zij een dikke drie ton voor kankeronderzoek en preventie bij elkaar. Aan het einde van de dag stond de teller op 310.528 euro om precies te zijn. Daarmee heeft de derde editie van het zwemevent alle verwachtingen overtroffen. Een vierde editie staat gepland voor 2023. Voordat het zover is zal op 1 januari 2022 eerst de tweede editie van de Swim to Fight Cancer Achterhoek Nieuwjaarsduik plaatsvinden. (foto: Robin Sommers)

 

 

 

Noodkreet! Barcommissie schreeuwt om hulp

De leukste commissie van DHC zoekt versterking :-)! De taak van de barcommissie is enigszins gewijzigd, omdat we nu met de clubhuisdienst werken. We zoeken daarom met name mensen die op zaterdag/zondag een clubhuisdienst c.q. bar-/gastendienst kunnen opstarten en afsluiten en anderen op weg kunnen helpen waar nodig. Het kost niet veel tijd, en alles gebeurt in overleg. Uiteraard word je als beginnend barcommissielid goed begeleid.

De barcommissie zorgt niet alleen voor veel gezelligheid op de club, maar ook voor extra inkomsten. Geld dat we als club goed kunnen gebruiken! Als we de commissie met ca. 8-10 personen kunnen uitbreiden, dan verdelen we de druk en is het voor iedereen een behapbare taak. Heb je interesse of wil je meer weten, stuur dan een mail naar: [email protected].

De barcommissie

 

 

TC-leden dragen het stokje over!

Net zoals een hockeyteam wel eens van samenstelling wisselt, hebben we ook binnen de Technische Commissie dit jaar te maken met een aantal ‘uitgaande transfers’. Zo hebben Debora Heilbron en Jolanda van der Meij recentelijk aangegeven graag het stokje over te willen geven aan een nieuwe generatie. De afgelopen (vele!) jaren hebben beide dames zich binnen de TC bezig gehouden met de meidenlijnen, vanaf de D tot en met de A. Een pittige klus op zichzelf, maar alsof dat nog niet genoeg was, waren ze ook op diverse andere vlakken binnen de TC nog actief: van het verzorgen van de de bondscontacten tot ondersteuning bij allerlei kleine zaken. Ook Haico Zandvoort, die binnen de TC verantwoordelijk was voor zowel de dames- als de heren seniorenlijnen en daarin menige mooie promotie naar weer een hogere klasse heeft beleefd, heeft na ruim 4 jaar aangegeven ook graag zijn taken aan een nieuwe enthousiaste opvolger te willen overdragen.

We zijn ze alle drie enorm dankbaar voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij de TC en het fundament dat ze binnen de Technische Commissie hebben gelegd. Aan de TC de schone taak om te zoeken naar een flinke bak opvolgers om al deze werkzaamheden over te nemen, dus mocht je interesse hebben: we horen het graag. En wil je ons alvast live ontmoeten, we vergaderen dinsdag 5 oktober weer om 20.00 uur in het clubhuis dus kom graag langs.

Debora, Jolanda en Haico, nogmaals enorm bedankt namens DHC!

 

 

 

Scheidsrechtersnieuws

Afgelopen week hebben 75 spelers met succes hun scheidsrechterskaart gehaald.

Gefeliciteerd! Deze nieuwe scheidsrechters zullen de komende tijd ingezet worden om competitiewedstrijden te fluiten, onder begeleiding van ervaren scheidsrechters.

Op 20 oktober van 17 tot 19 uur organiseert DHC in samenwerking met de KNHB de Young Umpire Challenge (YUC). Tijdens deze challenge geeft toparbiter Coen van Bunge, die de finale van de Olympische Spelen bij de mannen heeft gefloten, tips aan enthousiaste jonge scheidsrechters. Aanmelden kan via de website van de KNHB. Hier vind je ook meer informatie over de YUC.

Naast de Young Umpire Challenge zijn we ook bezig om een speciale masterclass te organiseren voor alle scheidsrechters. Daar zullen we jullie binnenkort meer over vertellen.

 

 

 

Een nieuwe auto

Al jaren zijn wij echte Volvo-rijders. Van mijn eerste 440 maakten wij een korte uitstap naar een ander merk waar wij veel spijt van hadden. Toen we de mogelijkheid kregen om een 850 T5 te kopen waren we verkocht. Wat een ruimte en wat een auto, met twee kleine kinderen ideaal. De collectie werd uitgebreid met een echte Nederlandse 480 uit Born. De 850 werd vervangen door de eerste XC70 die 5 jaar geleden werd vervangen door een nieuwer model XC70 D5. Ook al was deze met 250.000 km net ingereden, viel mijn oog op deze witte schoonheid, net een jaar oud met erg weinig kilometers. En hybride, daar waren we al een tijdje naar op zoek: wel elektrisch in het dorp maar toch een reikwijdte van 1.000 km+. Het leuke eraan is dat je een hele andere stijl van rijden krijgt, je gaat nu voor een extra laag verbruik, je probeert de laatste kilometers eruit te slepen. Maar wat een zalige auto, ik kan niet wachten om weer eens naar Italië te mogen rijden.

Met dank aan de fantastisch service van Harrie Arendsen Volvo krijgt de vereniging ook nog een bonus.

Frodo

 

 

Verschijningsdata nieuwsbrieven

De nieuwsbrief verschijnt maandelijks. Kopij aanleveren via [email protected]

  

 
5-10-2022 Algemeen